maanantai 12. lokakuuta 2015

Hyvää tekemässä


Hyvpistelymuhvit voivat olla vaikkapa eläinaiheisia. Nämä muhvit menivät Lastenklinikalle toimintaterapiakäyttöön.

Uudenmaan Marttojen sadonkorjuujuhlassa esiteltiin vapaaehtoismarttailua. Kässämartat olivat paikalla Tanja, Lean ja Pirjon voimin ja teemana olivat hyväntekeväisyyskäsityöt. Esittelimme erilaisia kampanjoita, joissa kässämartat ovat tai ovat olleet tänä vuonna mukana.

Tässä ohjeet kaikille vielä kootusti:

Virkatut vihannekset ja hedelmät päiväkoteihin

Myssyt keskosille

Hypistelymuhvit (koulutusaineisto, tekijät Maaret Weide ja Pirjo Kukka)

Neuleet turvapaikanhakijoille (ohjeet martat.fi-sivuilta)

Voit osallistua suoraan marttojen ja SPR:n käsityöhaastekampanjan (lapasia, myssyjä, sukkia jne) kautta, katso alla ohjeet.

Lähetä tai vie neuleet lähimpään Punaisen Ristin Kontti kierrätystavarataloon. Kontti-tavarataloja on Espoossa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. http://kontti.punainenristi.fi/tavaratalot
SPR toimittaa käsityöt eteenpäin vastaanottokeskuksiin!
Kirjoita kirjekuoreen/pakettiin/kassiin "Marttojen neuleet turvapaikanhakijalle".
Neulo sukkia (miesten sukista suurin pula), pipoja, lapasia, kaulahuiveja.
  1. Neulo lämmin käsityö martan rakkaudella.
  2. Liitä valmiiseen käsityöhön viesti, esim. pahvilappu, johon voit kirjoittaa oman nimesi ja halutessasi tervehdyksen martalta. Laita tervehdyksesi suomeksi ja englanniksi, jotta turvapaikanhakija saa maistiaisen suomen kielestä! Esimerkiksi näin: [Toinen puoli:] "Tämän neuleen teki Martta. ♥ Tervetuloa Suomeen!" [Toinen puoli:] "This knitting is made by Martta. ♥ Welcome to Finland!"
  3. Kirjoita kirjekuoreen/pakettiin/kassiin "Marttojen neuleet turvapaikanhakijalle". 4. Lähetä tai vie neuleet lähimpään Punaisen Ristin Kontti kierrätystavarataloon. SPR toimittaa käsityöt eteenpäin vastaanottokeskuksiin!
Neuleita kerätään ainakin vuoden loppuun saakka. Keräystä jatketaan 2016, mikäli tarvetta on.

Voit myös osallistua Facebookin ryhmässä (ei tarvitse olla martta), jossa Yhteismaa ja SPR tekevät sukka-kampanjaa. Yhteismaan facebook-tapahtuma on Kudo villasukat turvapaikanhakijalle.

1 kommentti: