keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kässäkahvila 13.1: Virkattuja vihanneksia ja hedelmiä - virkade frukter och grönsaker

 
Kuva: Marketta Rahikainen
 
Vuoden 2015 ensimmäinen kässäkahvila on tiistaina 13.1. Ohjelmassa on vihannesten ja hedelmien virkkaamista. Kässäkahvilassa saat ohjeet muutamaan vihannekseen ja hedelmään. Perusmuodot opittuaan on helppo luoda itse uusia malleja.
 
Varaa mukaasi ohuehkoa, tiukkakierteistä villa-, tekokuitu- tai puuvillalankaa (esimerkiksi Novita Nalle, Mandarin Petit) ja virkkuukoukku. Koukku voi hyvin olla pienempi kuin yleensä käyttäisit tälle langalle. Myös sakset ja tylppäkärkinen neula on hyvä olla mukana.
Virkatut vihannekset ja hedelmät on yksi marttajärjestön yhteisistä teemoista tänä vuonna. Yhdistykset voivat virkata vihanneksia ja hedelmiä vaikkapa päiväkoteihin ja järjestää samalla lapsille vihannesvisan tai vihannesten maistatusta. Tähän tulee ohjemateriaalia Marttaliitosta kevään aikana.

Illan aikana voi verestää myös ruotsin kielen taitoaan, sillä kässäkahvilaan on kutsuttu vieraaksi ruotsinkielisiä marttoja Helsingfors Marthaföreningista.

Kässäkahvilaan ei ole etukäteisilmoittautumista ja mukaan voi tulla, vaikka ei kuuluisi vielä marttoihin. Tarjolla kahvia ja teetä pientä maksua vastaan.

Kässäkahvila alkaa klo 17.30 ja loppuu noin klo 20 mennessä. Paikka on Marttaliiton kokoustila, osoite Malminrinne 1b, 7.krs (alaovella on summeri).
Kevään kässäkahvilaohjelma löytyy täältä: http://kassamartat.blogspot.fi/p/kevaan-2015-ohjelma.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti