torstai 6. syyskuuta 2012

Kässämarttojen syyskuun tilaisuudet

To 13.9. klo 17.30 aiheena ovat koskettelukirjat. Tänä syksynä teemme yhdessä näkövammaisille lapsille tarkoitettuja kankaisia koskettelukirjoja. Valmiit kirjat on tarkoitus lahjoittaa Celia-kirjastoon. Ensimmäisessä kokoontumisessa käydään läpi, millaisia erityisiä vaatimuksia koskettelukirjaan kohdistetaan ja suunnittelemme ja ideoimme kirjoja sekä sovimme työnjaosta. Celia-kirjasto on tehnyt hyvän oppaan koskettelukirjojen tekijöille, linkki Celian sivuille. Esimerkkejä koskettelukirjoista löytyy myös blogeista täältä (linkki) ja täältä. Kirjan tekemiseen voi osallistua isommalla tai pienemmällä panostuksella – tervetuloa mukaan, jos aihe ja asia kiinnostavat vähänkään! Tähän tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

La 22.9. klo 10–14 opettelemme perinteistä karjalaista etupistokirjontaa, jolla on koristeltu mm. käspaikat. Laura Hämäri opastaa meidät tekniikan saloihin ja harjoittelemme kirjontaa tekemällä kirjanmerkin. Varaa mukaasi harvasidoksista pellavapalttinaa tai aida-kangasta, muliinilankaa tai ohutta helmilankaa ja tylppäkärkinen neula. Jos näitä ei löydy kotoa, niin Lauralla on myytävänä kirjanmerkin tarvikepaketteja 5 euron hintaan. Ota mukaan myös omat sakset.

Tilaisuuden osallistumismaksu on 5 euroa, joka pitää sisällään kahvi-/teetarjoilun. Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen kassamartta ät gmail.com – 15 nopeinta mahtuu mukaan.

Nämä kurssit pidetään Marttaliiton tiloissa, Lapinlahdenkatu 3 A, 6. kerros. Alaovella tarkemmat kulkuohjeet.

Muistattehan, että kässämarttojen tilaisuudet on tarkoitettu vain marttojen jäsenille!

World Design Capital -vuoden tapahtumia on Arjen aarteet – muotoilun minimaailmannäyttely Suvilahdessa 6.9–16.9. (avoinna ma-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-20). Näyttelyn yhteydessä järjestetään työpajoja ja muuta oheisohjelmaa. Kässämartat ovat Novitan kanssa mukana opettamassa sukan neulomista perjantaina 14.9. klo 12–20. Tilaisuuteen tarvitaan avuksi useita kässämarttoja – jos haluat tulla mukaan, ilmoittaudu osoitteeseen kassamartta ät gmail.com.

Arjen aarteet -näyttely antaa ainutlaatuisen laajan katsauksen kansainväliseen muotoiluun. Yli 20 maata esittelee muotoiluaan, ideoitaan ja konseptejaan sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Kaiken taustalla on arki - millaista se on eri maissa ja millaisia muotoiluratkaisuja eri maissa on samoihin arjen tilanteisiin.

Maksuton näyttely levittäytyy Suvilahden ulko- ja sisätiloihin. Paikalta löytyy niin konttikylä, kahvila, designkauppa kuin kaupunkipuutarhakin. Osallistuvat maat järjestävät kävijöille erilaista ohjelmaa luennoista juhliin. Tekemistä ja koettavaa löytyy niin lapsille kuin aikuisille, muotoilun ammattilaisille ja siitä vaikkapa vain etäisesti kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti