sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kässämarttojen valmiit graffitit

Tässä kuvia aurinkoiselta lauantaipäivältä ja kässämarttojen neulegraffiteista:

Pitäähän mukana olla myös rippunen ideologiaa: Martoissa on arjen mahdollisuus!"Kukkapuun" kruunasi Pirjon virkkaamalla uudistama rikkinäinen sateenvarjo:Kukkien joukossa on myös pieni peili:


Alunperin meillä piti olla vain yksi puu, mutta elokuun ensimmäisessä tapaamisessa selvisi, että materiaalia riittää kahteenkin puuhun. Ensimmäinen puu on nimeltään "Kierrätyskukkia" ja toinen "Annetaan kaikkien kukkien kukkia" ja ne löytyvät aivan puiston keskeltä.

Graffitit heijastavat marttatoiminnan arvoja monella tapaa. Yksi lähtökohta oli käyttää mahdollisimman pitkälle kierrätettyä materiaalia ja materiaalia, jolle muutoin ei löydy käyttöä. Monet meistä saivat käytettyä lankalaatikon pohjalle jääneitä keränloppuja. Lisäksi kokeilimme ennakkoluulottomasti uusia materiaaleja, kuten muovisuikaletta, videonauhaa ja räsykudetta. Materiaalina on käytetty vähäisissä määrin myös vanhoja villaneuleita ja muita vaatteita.

Toisekseen graffitin tekemiseen annettiin puitteet, mutta jokainen sai tehdä omannäköisensä tilkun tai kukan, jotka kaikki kelpuutettiin mukaan. Ja kokonaisuudesta tuli enemmän kuin osiensa summa - aivan kuten yhdistystoiminnassakin yhdessä olemme enemmän - graffiteista muotoutui näyttävämpiä kuin ikinä olisi yksin suunnittelemalla saanut aikaiseksi. Paljon yhdessä tekemisen iloa ja varmasti myös oppimista ja onnistumisen elämyksiä. Ja kyllä lopputuloksesta voi myös todeta että se on rohkeasti oma itsensä.

Knit 'n' Tag -tapahtumassa koristellut puut ovat nähtävillä 27.9. asti. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa toinen toistaan upeampia neulegraffiteja. Tapahtumaan liittyy myös Koskettavin puu -äänestys Facebookissa ja netissä. Kässämarttojen lisäksi myös Siperian Martoilla on oma puu ja muidenkin puiden koristelussa oli marttoja mukana.

Kiitoksia kaikille mukana olleille martoille ja martanmielisille. Mukana oli yli kaksikymmentä innokasta ja osaavaa tekijää.Tämä oli hieno projekti ja upea yhteinen kokemus - mistähän löytyisi seuraava yhteinen projekti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti