torstai 12. tammikuuta 2012

Linkkejä lapasohjeisiin

Kässämartat aloittivat uuden vuoden tiistaina 10.1. ja aiheena oli tuolloin lapasten neulominen. Harjoittelimme peukalokiilan neulomista, lovikkalapasta, onteloneuletta ja vähän koukkuamistakin.Seuraavassa muutamia linkkejä:


Lapasen perusohje Käspaikan sivuilla kiilalla ja ilman kiilaa


Lapasen perusohje Novitan sivuilla


Lapasen mittataulukot Novitan eri langoilleLovikkalapasen ohjeSelkeä kuvallinen ohje kaksinkertaisten lapasten neulomiseen (onteloneule)Ensimmäisessä lapasillassa esittelimme myös vähän koukkuamista kaksipäisellä koukulla. Tästä ns. tunisialaisesta virkkaamisesta on tulossa erikseen ilta 8.2. ja tarvittaessa koukkuamista opastetaan toisenkin kerran. Tarkoituksena on myös laittaa koukuttujen lapasten ohje tänne kässämarttojen blogiin.


Toinen lapasten neulomisilta järjestetään tiistaina 24.1. klo 17.30 alkaen. Tervetuloa paikalle niin aloittelijat kuin konkaritkin. Tarvittaessa opastetaan neulomisen perusteita ja pidemmälle ehtineille on tarjolla mm. onteloneuleen ja koukkuamisen opettelua. Jos haluat oppia peukalokiilan neulomisen tai onteloneuletekniikan, niin on hyödyksi, jos ehdit neuloa lapasen varren valmiiksi ennen kässämarttailtaa. Mukaan siis omat puikot ja langat!


Ensimmäisessä lapasillassa esittelimme myös vähän koukkuamista kaksipäisellä koukulla. Tästä ns. tunisialaisesta virkkaamisesta on tulossa erikseen ilta 8.2. ja tarvittaessa koukkuamista opastetaan toisenkin kerran. Tarkoituksena on myös laittaa koukuttujen lapasten ohje tänne kässämarttojen blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti