tiistai 3. tammikuuta 2012

Kässämarttojen ohjelma keväällä 2012

Uusi vuosi jatkuu kässämartoissa monipuolisten käsitöiden merkeissä. Kässämarttojen perimmäisenä tarkoituksena on käsitöiden tekeminen ja uusien taitojen oppiminen yhdessä. Kässämartoissa voit oppia uutta, vaihtaa kokemuksia muiden kanssa tai halutessasi jakaa oman erityistaitosi muille. Kässämarttojen tilaisuuksien järjestäjinä toimivat pääsääntöisesti tavalliset käsitöitä harrastavat martat.


Kässämartat on Uudenmaan Marttojen yhteydessä toimiva ryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki uusmaalaiset martat. Kässämartat ei ole siis erillinen yhdistys. Toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja välillä tilaisuuksissa ovat mukana myös piirin toimistosihteeri Tuire Ekholm ja toiminnanjohtaja Anne Lempinen.


Toiminnasta tiedotetaan paitsi täällä blogissa myös sähköpostilistalla. Sähköpostilistalle pääsee mukaan laittamalla viestiä osoitteeseen kassamartta ät gmail.com.


Vuosi 2012 alkaa lapasten neulomisella - Novitan ja Marttojen yhteinen tumppurekka on liikenteessä samoin alkuvuodesta. Helmikuussa voit oppia tekemään lapaset kaksipäisellä virkkuukoukulla ja tunisialaisella virkkauksella.


Ohjelmassa on tuttuun tapaan myös kierrätys ja vanhan uudistaminen esillä. Maaliskuussa askarrellaan rintakoruja vetoketjuista, napeista ja kangastilkuista. Aija Rouhiaisen suosittu vaatteiden tuunauskurssi pidetään toisen kerran ja huhtikuussa on kolmen kerran kurssi kahvipussikasseista.


Eva-Lisa pitää kurssin kuvien siirtämisestä kankaalle ja yleisön pyynnöstä myös vetoketjupussukoiden ja kehyskukkaroiden ompelemista opetetaan jälleen.


Tallinnaan tehdään toukokuussa kahden päivän matka. Tarkoituksena on tutustua paitsi käsityökauppoihin käydä myös muissa käsityönharrastajia kiinnostavissa kohteissa. Matkasta tulee lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet maaliskuun alkupuolella.


Illat alkavat klo 17.30 ellei muuta ilmoiteta ja pidetään Lapinlahdenkatu 3 A:ssa, pääsääntöisesti Kauhassa ja Kukkarossa jonne kulku sisäpihan kautta. Aina kannattaa kuitenkin tarkistaa alaovella, onko siellä jotain muuta ohjetta.


Ti 10.1. Opi neulomaan lapaset. Tervetuloa mukaan kertaamaan lapasen neulomisen perusasioita. Ota mukaasi keskeneräinen lapanen tai puikot ja lankaa ja aloita silmukoiden luomisesta.


Ti 24.1. Opi neulomaan lapaset. Samansisältöinen kurssi kuin 10.1. Voit osallistua molempiin tilaisuuksiin tai vain toiseen.


Ke 8.2. Koukutut lapaset tunisialaisella virkkauksella.


Pe 17.2. klo 17-19 ja la 18.2. klo 10-14. Kuvan siirto kankaalle.
Kurssilla siirretään valokuvia (digikuvia tai vanhoja kuva-aarteita) kankaalle lämpöprässin avulla kuvansiirtopaperia käyttäen sekä valokopiokuvia kuvansiirtoliimaa käyttäen. Osallistumismaksu on 10 euroa ja tarvikemaksu noin 5 euroa per tulostettu A4-kokoinen kuvansiirtoarkki ja pieni tarvikemaksu kuvansiirtoliimasta ja lakasta. Ilmoittautuminen ma 20.1. mennessä Uudenmaan Marttojen nettisivujen kautta.


La 3.3. klo 10-15 Vetoketjupussukat ja kehyskukkarot


To 8.3. Vetoketjuista, napeista ja tilkuista rintarosseja ja muita koruja - tule jakamaan omat ideasi muiden kanssa.


La 17.3. klo 10-15, la 24.3. klo 10-14 ja ti 27.3. klo 17-20 Aija Rouhiaisen vaatteiden tuunauskurssi. Kurssilla voit uudistaa ja tuunata vaatekaappisi aarteita tai kirpputorilöytöjä. Osallistumismaksu 30 euroa. Ilmoittautuminen Uudenmaan Marttojen nettisivujen kautta. Kurssi järjestetään OK-opintokeskuksen tuella.


To 29.3. virkataan amigurumeja.


Ti 3.4. klo 17-19, pe 20.4. klo 17-20 ja la 21.4. klo 10-15 Kahvipussikassit.
Ensimmäisellä kerralla infoa tekniikasta ja 20.-21.4. tehdään kahvipussikasseja. Ilmoittautuminen Uudenmaan Marttojen nettisivujen kautta. Osallistumismaksu 10 euroa. Kurssi järjestetään OK-opintokeskuksen tuella.


To 26.4. Frivolitee eli käpypitsi. Opetellaan yhdessä käpypitsin tekemistä. Emme ole onnistuneet löytämään opettajaa tälle tekniikalle joten tarkoituksena on opetella käpypitsin tekemistä yhdessä.


To 10.5. Jatketaan käpypitsin opettelemista.


17.-18.5. Tallinnan matka. Lisätietoa maaliskuun alussa.


Ti 5.6. Betoniaskartelua.

5 kommenttia:

 1. Hei,
  onkohan kursseillanne vielä tilaa? Kyselee pain marttaantuva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tilaa. Tilaisuuksiin ilmoittautuminen alkaa pääsääntöisesti vasta 2 viikkoa ennen tilaisuutta. Tällä taataan se että uudetkin pääsevät mukaan.

   Vaatteiden tuunaukseen, kuvansiirtoon ja kahvipussikassien tekemiseen ilmoittautuminen on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtuu Uudenmaan Marttojen nettisivujen kautta.

   Poista
 2. heippa,
  pääseekö kursseille mukaan vaikka ei kuulu marttoihin?

  VastaaPoista
 3. Mitenhän olisi tuo käpypitsikurssi... Teillä ei ilmeisesti ole opettajaa ihan tuohon peruskäpyilyynkään, mutta itse hallitsen paremmin neulalla käpyilyn, mitä ei Suomessa juurikaan tehdä eikä kai ole enemmälti tehtykään. Kannattaisikohan ylipäätään lähteä tätä puolta tarjoamaan. Onko teillä ollenkaan opettajaa tähän hommaan, siis peruskäpyilyyn ja mitä se opettajalta vaatii?

  VastaaPoista
 4. Milloin toukokuun Tallinnan matkasta saa lisätietoa?? Blogissa taidetaan luvata, että maaliskuun alussa...

  VastaaPoista