sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Paperienkeli kierrätysmateriaaleista

Kässämartat olivat mukana tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidetyillä Elma-, Kädentaito- yms. messuilla. Olimme Uudenmaan Marttojen osastolla opastamassa paperienkeleiden tekemistä, sydänten virkkaamista ja koukkuamista kaksipäisellä koukulla. Työpajamme oli yleisömenestys, ja erityisesti enkeleiden askarteleminen vanhojen kirjojen sivuista osoittautui suureksi suosikiksi. Yleisön pyynnöstä laitan ohjeen myös tänne blogiin.

Enkeliä varten tarvitset kaksi samankokoista paperiarkkia, esimerkiksi kirjansivuja. Lisäksi tarvitset keskivahvaa lankaa tai narua, liimaa ja puuhelmen. Helmiä voi löytää askarteluliikkeiden lisäksi Kierrätyskeskuksesta.

Taittele paperiarkit haitariksi. Sopiva taitoksen leveys on noin 1 cm, riippuen toki paperin paksuudesta. Taita haitareista kuvan mukaisesti enkelin siivet.


 Liimaa enkelit puoliskot yhteen ja kiinnitä samalla kiinnityslenkki noin 2 cm:n matkalta. Liimaa myös enkelit siivet kiinni vartalo-osaan. Purista osia tiukasti yhteen liimauksen varmistamiseksi (tarvittaessa puristimena voit käyttää pyykkipoikaa).


Pujota ripustuslenkkiin puuhelmi enkelin pääksi ja tee lenkkiin vielä solmu, jotta helmi ei pääse karkaamaan.


8 kommenttia:

 1. Yksinkertainen ja kaunis! Täytyypä tehdä lasten kanssa :)

  VastaaPoista
 2. ihana ja herkkä, mallissa helmi saisi olla vähän isompi ja ehkä puunvärinen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia. Olen samaa mieltä, että helmi voisi olla isompi. Isoja puuhelmiä ei juuri löydy askarteluliikkeistä (ainakaan kohtuuhintaan). Lisäksi meillä oli ideana käyttää mahdollisimman pitkälle kierrätysmateriaaleja :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Tein heti yhden että muistan systeemin. Laitoin kirjasta joka oli kyrilisin kirjaimin venäjäksi ja laitoin isomman puuhelmen jota otin kaulakorusta jota en enää pitänyt. Hyvää Joulun odotusta kaikille. Sirkku

  VastaaPoista
 5. Jos jostain löytyy vielä auton puukuulaistuin niin siitä saa aika monta isoa päätä!

  VastaaPoista
 6. Taikataikinasta tai paperimassasta sais helmiä.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis malli. Oma enkelini sai pään isosta huopahelmestä, jonka otin käyttämättömästä kaulakorusta.

  VastaaPoista
 8. Hauska löytää ohje paperienkeleihin. Tää on vähän erilainen kuin oma sovellukseni. Joulurauhaa! Tuija

  VastaaPoista