keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Vauvan myssyistä

Monet ovat kyselleet ohjetta vauvanmyssyihin, joita voi neuloa mm. Jorvin sairaalaan, josta kampanja sai alkunsa. Myös Naistenklinikka Helsingissä ottaa myssyjä vastaan. Kyseessä ei ole marttojen virallinen kampanja, joten virallista ohjetta myssyihin ei ole. Neulottujen pipojen lisäksi myös virkatut tai ommellut myssyt ovat tervetulleita.

Pipo neulotaan ohuesta vauvalle sopivasta puuvilla- tai villalangasta (ns. vauvalanka).Silmukkamäärä riippuu langasta ja käsialasta. Vastasyntyneen päänympärys on keskimäärin 33-37 senttiä. Esim. Novita Woolin vyötteen mukainen tiheys on 22 silmukkaa = 10 cm. Ympärysmitaltaan 35-senttiseen pipoon tarvittaisiin näin ollen 22*3,5 = 77 silmukkaa. Pipo voi olla sellainen kuin itse haluat niin väritykseltään, malliltaan kuin langaltaan. Pipoja voi lähettää osoitteeseen: Jorvin sairaala/synnytysosasto, Turuntie 150, 02740 Espoo.

Villapallon blogissa on muutama kiva pipo-ohje.2 kommenttia:

 1. Martinlaakson martat julkaisi vauvan pipo-ohjeen Vantaansanomat.fi/kumppanit/Martinlaakson-martat
  Valitettavasti ruutupiirroksen siirto ei onnistunut.
  Ruutupiirroksen saa sähköpostiinsa pyytämällä.
  jatta.kantojarvi@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos martoille vauvan piposta. Pipo puettiin kätilön toimesta synnytyssalissa vauvan pukemisen yhteydessä. Väsyneen äidin mieltä lämmitti kovasti ajatus siitä, että joku on käyttänyt omaa aikaansa ja nähnyt vaivaa juuri minun lapsen pipon tekemiseen. Osastolla oli muitakin ilahtuneita äitejä. Pipoista sai mukavasti puheenaihetta. Mukavaa Joulun odotusta kaikille toivottavat Kirsi ja Isla-vauva Järvenpäästä

  VastaaPoista