lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 7. luukku: Tähti paperisuikaleista

Tämä tähti tehdään paperisuikaleista. Materiaaliksi käyvät vanhat kirjojen sivut tai uusi paperi tai kartonki. Lisäksi tarvitaan pitkä viivoitin, sakset ja liimaa. Paperileikkuri on kätevä apuväline mutta ilmankin pärjää.

Leikkaa paperista 12 samankokoista suikaletta. Kuvan tähdissä suikaleiden leveys on 1,5 cm ja pituus noin 25 cm. Itse käytin materiaalina vanhan kirjan sivuja, ja suikaleiden pituus määräytyi sen perusteella.

Asettele ja liimaa kuusi suikaletta ruudukoksi kuvan mukaisesti. Suikaleiden väliin jää suikaleiden leveyden verran tilaa. Suikaleiden asettelemisessa voi käyttää apuna ruutupaperia, tai suikaleisiin voi tehdä lyijykynällä pienet kohdistusmerkit. Tee lopuista kuudesta suikaleesta toinen samanlainen ruudukko. Käännä ja liimaa molemmista ruudukoista suikaleiden kärjet kuvan mukaisesti yhteen:Aseta ruudukot vastakkain kuvan mukaisesti ja kiinnitä vapaana oleva suikale toisen tähden sakaraan kuvan mukaisesti:


Leikkaa äsken liimattujen sakaroiden kärjistä ylimääräiset paperipalat pois. Tähti on valmis - ripusta se esille ja ihastele kaunista lopputulosta.2 kommenttia: