keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Tölkkinipsuista virkkaaminen


Tiistaina 12.11. klo 17.30 alkaen opetellaan virkkaamaan tölkkinipsuista. Kässämarttailta on tuttuun tapaan Marttakeskuksen 6. kerroksessa (Lapinlahdenkatu 3 A). Tähän iltaan täytyy ilmoittautua etukäteen osoitteeseen kassamartta ät gmail.com. Jos et mahdu tällä kertaa mukaan, niin toivottavasti jaksat odottaa kevääseen - silloin järjestetään toinen samansisältöinen kurssi! Illasta peritään 5 euron maksu, joka pitää sisällään opetuksen ja kahvin/teen.

Varaa mukaasi tölkkinipsuja vähintään 20 kappaletta, mutta niitä saa olla reilusti enemmänkin. Paikan päällä on jonkin verran nipsuja yhteiseen käyttöön, mutta ne eivät riitä kaikille. Lue myös alla oleva ohje nipsujen käsittelystä.

Nipsujen lisäksi tarvitset sakset, silmäneulan päättelyä varten, virkkuukoukun kokoa 2-3 mm (voi olla hyvä varata erikokoisia koukkuja mukaan), pieniä keriä lankaa ja helmiä, jos haluat yhdistää työhösi helmiä. Voit käyttää erityyppisiä lankoja. Aika tiukkakierteinen puuvilla-, akryyli- tai sekoitelanka sopii parhaiten. Myös hopean tai kullan väriset efektilangat sopivat hyvin.


NIPSUJEN KÄSITTELY

Yhteen työhön tulevien nipsujen on hyvä olla keskenään samanlaisia. Pese nipsut saippuavedessä ja kuivaa ne ilmavasti, etteivät nepääse ruostumaan

Jos ehdit, niin nipsut kannattaa käsitellä kotona etukäteen. Nipsuista taitetaan se kohta, joka on ollut tölkissä kiinni. Kaikki terävät kohdat käsitellään pihdeillä niin, että ne eivät ole enää teräviä. Alla oleva toivottavasti havainnollistaa asiaa: vasemmanpuoleinen nipsu on käsittelemättä, oikeanpuoleisessa nipsussa väkänen on taitettu.

Käsittelyä voi tehdä tiistainakin, mutta se on suhteellisen aikaa vievää. Alemmassa kuvassa on kuva pihdeistä, jotka sopivat hyvin nipsujen käsittelyyn, mutta muunkinlaisia pihtejä voi toki kokeilla.1 kommentti:

  1. Pesuun liittyen: nipsut ei taatusti ruostu, koska ne ovat alumiinia.

    VastaaPoista