torstai 2. helmikuuta 2012

Koukkuamisen perusteet

Alla on esitetty lyhyesti koukkuamistekniikka kaksipäisellä koukulla. Kaksipäisessä koukkuamisessa toistetaan kahta kerrosta, jotka tehdään eri väreillä. Kerroksia tehdään pienissä pätkissä kääntäen työ aina välillä.

Virkkaa aloitukseen ketjusilmukoita ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla.


Poimi jokaisesta ketjusilmukasta koukulle silmukka (katso kuva yllä). Kun silmukoita on kymmenkunta, käännä työ ja jatka työskentelyä koukun toisella päällä.

Ota tässä vaiheessa mukaan toinen lanka (kuvassa vaaleanpunainen). Ota sillä langankierto koukulle ja vedä se yhden koukulla olevan silmukan läpi (aloitussilmukka, joka tehdään ainoastaan tällä ensimmäisellä kerroksella). Ota langankierto koukulle ja vedä kahden koukulla olevan silmukan läpi. Toista tätä, kunnes koukulla on jäljellä 2-3 silmukkaa.


Käännä työ ja jatka ensimmäisellä langalla silmukoiden poimimista koukulle. Käännä taas kun koukulla on kymmenkunta silmukkaa. Jatka samaan tapaan edellä kuvattuja poimimis- ja päättelykerroksia.

Ensimmäisen kerroksen jälkeen silmukat poimitaan edellisen kerroksen silmukoista (katso kuva alla).Koukkuamiskoukkuja myy pääkaupunkiseudulla ainakin Oulunkylän Lankamaailma. Netistä koukun voi tilata vaikkapa Ompelijanmaailmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti