sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kangaskukkia tekemässä

Viime keskiviikkona Kauhassa ja Kukkarossa kokoontui parikymmenpäinen joukko eri-ikäisiä marttoja opettelemaan kangaskukkien tekemistä.

Kukkia varten leikataan ympyröitä sifongista tai organzasta. Ympyrät voivat olla erivärisiä ja erikokoisiakin; myöskään pienet epätasaisuudet eivät haittaa. Mitä enemmän ympyröitä on, sen muhkeampi kukasta tulee.


Seuraavaksi ympyröiden reunat poltetaan varovaisesti kynttilän liekissä. Samalla kankaan reuna käpristyy ja terälehti saa muotoa. Asettele terälehdet päällekkäin kukan muotoon ja apukiinnitä nuppineuloilla. Ompele kukka kiinni keskeltä ompelulangalla pienillä pistoilla. Kiinnitä samalla kukan keskustaan pieniä helmiä tai kauniita nappeja koristeeksi.


Kukan taakse voi ommella kiinni hakaneulan tai kukan voi kiinnittää hiuspinniin.

Ohje kukkien tekemiseen löytyy myös Parolan Asema -blogista.Koska kässämarttojen iltaan olisi ollut tulossa enemmän ihmisiä kuin tällä kertaa mahtui mukaan, niin keväällä järjestetään ehkä toinenkin kangaskukkailta.

Illan ohjaajana toimi tällä kertaa Marketta, joka samalla sai suoritettua yhden osasuorituksen ykköstaitoavaimesta. Suuret kiitokset Marketalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti