tiistai 1. maaliskuuta 2011

Virkataan ja koukutaan

Kässämartoissa on mahdollisuus opetella amigurumien virkkaamista ja koukkuamista tiistaina 8.3. klo 17.00 alkaen. Lisäksi tarvittaessa opastetaan isoäidinneliöiden virkkaamista.

Amigurumit ovat pieniä söpöjä virkattuja nukkeja tai eläinhahmoja, jotka täytetään vanulla. Eläinhahmojen lisäksi voi tehdä esimerkiksi hedelmiä, joille kirjotaan kasvot. Amigurumit virkataan puuvilla- tai villalangasta suositusta pienemmällä koukulla, jotta hahmoista tulee tiiviitä ja vanu ei pursua ulos.

Koukkuaminen on vanha käsityötekniikka, jossa käytetään tavallisen virkkuukoukun näköistä mutta pidempää koukkua tai kaksipäistä virkkuukoukkua. Selkeä ohje koukkuamiseen löytyy vaikkapa Novitan sivuilta.

Ota mukaasi amigurumeja varten villa- tai puuvillalankoja (esim. Novitan Nalle tai Tennessee, pienetkin kerät käyvät) ja virkkuukoukku kokoa 2,5 tai 3.

Koukkuamiskokeilua varten voit ottaa mukaan oman koukun ja lankaa, mutta tekniikkaa pääset kokeilemaan myös paikan päällä olevilla välineillä.

Iltaan ei ole osallistumismaksua, mutta pieni kahvi-/teemaksu peritään. Ilmoittauduthan 7.3. mennessä osoitteeseen kassamartta@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti