sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Lastenklinikan tumput


Viime keväänä Marttaliittoon saapui sähköpostiviesti Lastenklinikan pienten lasten kirurgiselta osastolta K6. Viestissä pyydettiin marttoja neulomaan tumppuja osaston pienille potilaille. Osastolla olevilla lapsilla on pidetty käsissä sukkia, jotta nämä eivät pääse repimään käsissään olevia infuusioletkuja irti. Marttojen juhlavuoden vauvansukkakampanjan jälkimainingeissa osastolta päätettiin lähestyä marttoja jotta sukkien tilalle saataisiin ihan oikeita lapasia.

Tumppupyyntö kulki Uudenmaan Marttojen kautta kässämartoille. Minä päätin tarttua haasteeseen ja kevättalvella neuloin koetumput kahdesta eri langasta ja lähetin ne sairaalaan testattavaksi. Palautteen perusteella muokkasin ohjetta vähän ja kesän kynnyksellä kässämartat saivat langat neulottavaksi. Tekstiiliteollisuus lahjoitti projektiin Baby Cotton -lankaa kolmea eri väriä. Lanka on ohuehkoa, miellyttävän pehmeää ja kestää 60 asteen konepesun, mitä sairaalan puolelta edellytettiin. Kesän aikana kässämartat ahkeroivat tumppuja ja joku aika sitten kävin viemässä noin kuusikymmentä paria tumppuja Lastenklinikalle.

Käyttötarkoituksesta johtuen tumput ovat peukalottomia ja niissä on kalastajanhanska-mallinen kärki. Varsi on aika pitkä jotta tumput pysyvät hyvin paikallaan. Tumppuja neulottiin kolmea eri kokoa; osastolla on lapsia vastasyntyneistä noin kolmivuotiaisiin.

Kiitoksia kaikille niille ihanille martoille, jotka osallistuivat tähän tempaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti